День Гідності та Свободи

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. В нашому навчальному закладі з цієї нагоди була проведена лінійка, яку підготувала Коншина К. Ю., викладач історії України. Учениці групи № 13 (професія “Кравець; вишивальник”) Гнатюк Анна, Даценко Аліна, Семенюк Марія та Чмух Наталія проінформували присутніх про історію запровадження цієї пам’ятної дати та події на Майдані у листопаді 2013 року – лютому 2014 року. Хвилиною мовчання було вшановано загиблих героїв Небесної Сотні. Звучали поетичні рядки:

І весь світ нас з тобою знає.

Нас з тобою весь світ поважає,

Бо ми биті, та не подолані,

Ми з тобою  ніким не підкорені!

А нам брешуть, а нас обманюють,

Нас, мов звірів, з тобою стравлюють,

Але марно – дешева акція,

Я і ти – то Велика нація!

Викладач громадянської освіти, Зубрикова О. В., підсумувала свій виступ словами Олени Вострової, психолога, лінгвіста, художниці: “Гідність – це мій скарб. Це той мій внутрішній скарб, який я маю у собі як невід’ємну частину мене, прописану на рівні ДНК, яка належить мені по праву народження і яку не можливо в мене відібрати. Це моя спадковість, моє спадкоємство, моє достоїнство, мій капітал, мої надбання, мій ресурс, мій потенціал”.

Завідувач бібліотеки Дятел Н. М. разом з учнями групи № 13 (професія “Кравець; вишивальник”) біля пам’ятника борцям за волю України відвідали тематичний захід, приурочений Дню Гідності і Свободи, де була проведена панахида за загиблими Героями та здійснено покладання квітів.

У групі № 11 (професія “Токар; cлюсар з ремонту колісних транспортних засобів”) у рамках вивчення предмету “Громадянська освіта” Зубриковою О. В. був проведений урок на тему: “Людська гідність і права людини”.

У групі № 13 (професія “Кравець; вишивальник”) відбулася виховна година до Дня Гідності та Свободи з переглядом відеороликів (класний керівник Коншина К. Ю.).

 

                                                          Автори: Зубрикова О. В., Коншина К. Ю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *